Babeczki Kakaowe z Marmoladą



Babeczki kakaowe z marmoladą to idealny pomysł na smaczny i szybki deser. Wystarczy wymieszać ze sobą kilka składników, które z pewnością każdy z Was posiada w swojej kuchni i gotowe.

Domowe muffinki to idealny pomysł dla osób, które nie lubią, a także nie mają zbyt wiele czasu na przesiadywanie w kuchni, ale chcą przygotować coś słodkiego dla swoich pociech.

Przepis na domowe muffinki kakaowe jest banalnie prosty, o czym się przekonacie sami, jeśli pokusicie się o ich przygotowanie w swoim domu.

Pyszne babeczki kakaowe z marmoladą są szczególnie uwielbiane przez tych mniejszych domowników. W naszym domu przygotowujemy bardzo często różnego rodzaju babeczki i zabieramy je ze sobą do pracy, dzieciaki do szkoły. Są naprawdę smaczne, sprawdźcie sami!



PRZEPIS NA BABECZKI KAKAOWE Z MARMOLADĄ

Składniki:

na 12 sztuk – 2 blaszki 

Ciasto: 

  • 300 mąki pszennej 
  • 80 g cukru
  • 2 łyżeczki kakao 
  • 2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 2 jajka
  • 300 ml mocno gazowanej wody
  • 50 g roztopionego masła
  • 2 kopiate łyżeczki proszku do pieczenia

Nadzienie:

  • marmolada różana 


Sposób przygotowania:

  • W miseczce wymieszać mąkę, cukier, cukier waniliowy, kakao, proszek do pieczenia. 
  • Do miski dolać gazowaną wodę, masło, jajka i krótko miksować do połączenia się składników.
  • Formę na muffinki wyłożyć papilotkami. Papilotki spryskać olejem w sprayu. Przelać 3/4 masy na muffiny do papilotek.
  • Umieścić po łyżeczce marmolady w każde muffinie i zalać pozostałym ciastem. 
  • Piec w nagrzanym piekarniku 30-35 minut w temperaturze 180°C (grzałka góra- dół).


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

16 − 14 =