Domowy Sos do Hamburgerów



Czasem dzięki najprostszym połączeniom składników, które zalegają w lodówce, możemy uzyskać zachwycające smaki.

Sos do hamburgerów to bardzo gorący temat i różnie rozpatrywana kwestia. Nazwa ta sama, a każdy robi go inaczej. Jedni robią go z jogurtu inny z majonezu a jeszcze inni z jogurtu i majonezu. W moim przypadku wybieram tę ostatnią opcję, czyli majonez z jogurtem wzbogacony o nutkę musztardy i ketchupu.

Sos do hamburgerów to świetny dodatek do różnego rodzaju dań i przekąsek. Jak sama nazwa mówi, serwować go możemy z domowymi burgerami, ale także jako dodatek do kanapek, czy dań obiadowych.

Zapraszam serdecznie na mój ulubiony przepis na domowy sos do hamburgerów. Z pewnością Wam posmakuje, bo jest naprawdę smaczny!

Składniki:

  • 1 czerwona cebula średniej wielkości
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 małe ogórki konserwowe
  • 6 łyżek majonezu
  • 1 łyżka musztardy
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki ketchupu


Przygotowanie:

  • Cebulę obieramy i kroimy w bardzo drobną kosteczkę.
  • Czosnek przeciskamy przez praskę
  • Ogórki konserwowe również kroimy w kostkę.
  • Wszystkie składniki łączymy, następnie dodajemy jogurt naturalny, majonez, musztardę, oraz ketchup.
  • Dokładnie mieszamy, do momentu połączenie składników.
  • Całość doprawiamy pieprzem, solą, odrobiną chilli.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

jedenaście − cztery =