Surówka z Białej Kapusty i Kukurydzy



Surówka to obowiązkowy dodatek do obiadu. Czasem jednak nie mamy pomysłu na to, jaką surówkę do obiadu przygotować tym razem. Z pewnością każdy z Was ma swój ulubiony przepis na pyszną surówkę, którą zazwyczaj przygotowuje w swoim domu. Niestety, często powtarzane przepisy, nawet najlepsze, po prostu nam się przejadają – stają się rutyną i już nie są takie smaczne.

Warto czas od czasu przygotować surówkę z nowego przepisu, dzięki czemu nawet tradycyjne danie obiadowe będzie smakowało inaczej.

Idealnym dodatkiem do każdego obiadu będzie surówka z białej kapusty. Obecność kukurydzy i pora sprawia, że smakuje ona rewelacyjnie. Przekonajcie się sami!

Poniżej zaprezentuję Wam szybki i smaczny przepis surówkę z białej kapusty, która będzie idealnym dodatki do każdego obiadu.

PRZEPIS NA SURÓWKĘ Z BIAŁEJ KAPUSTY

Składniki

  • 250 g białej kapusty
  • 1 mała marchewka
  • 100 g kukurydzy
  • 50 g pora
  • 3 łyżeczki soku z cytryny
  • 1 łyżka majonezu
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • pieprz
  • sól


Przygotowanie

  • Kapustę kroimy na szatkownicy. Przekładamy do miski i zasypujemy solą i wygniatamy ręką, aż zacznie puszczać sok. Odstawiamy na 30 minut.
  • Pora kroimy w półplasterki, kukurydzę odsączamy z zalewy.
  • Marchewkę ścieramy na tarce
  • Jogurt naturalny mieszamy z majonezem, sokiem z cytryny i cukrem, doprawiamy do smaku pieprzem i solą.
  • Kapustę odsączamy z wody, następnie dodajemy do niej kukurydzę, pora, marchewkę i przygotowany sos. Całość mieszamy.




Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

12 − jedenaście =