
Jajka w sosie wiosennym – pyszna przekąska na każdą okazję!
Jajka w sosie wiosennym to lekka, aromatyczna przekąska, idealna na wiosenne śniadanie, lunch lub kolację a szczególnie na święta Wielkanocne. Ugotowane jajka zanurzone w delikatnym, sosie na bazie jogurtu naturalnego, majonezu, świeżego ogórka, rzodkiewki i groszku smakują naprawdę świetnie.
Ten przepis na jajka w sosie zachwyca prostotą wykonania, cudownym smakiem, a przy tym pięknie prezentuje się na stole! Zapraszam do zapoznania się z przepisem na pyszne jajka w sosie wiosennym!
PRZEPIS NA JAJKA W SOSIE WIOSENNYM
Składniki
- 4 jajka
- 1 ogórek świeży
- pęczek rzodkiewek
- 1/2 puszki groszku konserwowego
- 2 łyżki majonezu
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz
- szczypiorek do dekoracji
Wykonanie
- Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki i przekroić na połówki.
- Ogórka obrać i pokroić w drobną kosteczkę.
- Rzodkiewkę również pokroić w kosteczkę.
- Do miski przełożyć pokrojone składniki, dodać jogurt, majonez, szczyptę soli i pieprzu i wymieszać.
- Sos przełożyć na półmisek a na nim poukładać jajka. Udekorować świeżym szczypiorkiem.


