Jajka w sosie wiosennym

Jajka w sosie wiosennym


Jajka w sosie wiosennym – pyszna przekąska na każdą okazję!

Jajka w sosie wiosennym to lekka, aromatyczna przekąska, idealna na wiosenne śniadanie, lunch lub kolację a szczególnie na święta Wielkanocne. Ugotowane jajka zanurzone w delikatnym, sosie na bazie jogurtu naturalnego, majonezu, świeżego ogórka, rzodkiewki i groszku smakują naprawdę świetnie.

Ten przepis na jajka w sosie zachwyca prostotą wykonania, cudownym smakiem, a przy tym pięknie prezentuje się na stole! Zapraszam do zapoznania się z przepisem na pyszne jajka w sosie wiosennym!

PRZEPIS NA JAJKA W SOSIE WIOSENNYM



Składniki

  • 4 jajka
  • 1 ogórek świeży
  • pęczek rzodkiewek
  • 1/2 puszki groszku konserwowego
  • 2 łyżki majonezu
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz
  • szczypiorek do dekoracji


Wykonanie

  • Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki i przekroić na połówki.

  • Ogórka obrać i pokroić w drobną kosteczkę. 

  • Rzodkiewkę również pokroić w kosteczkę. 

  • Do miski przełożyć pokrojone składniki, dodać jogurt, majonez, szczyptę soli i pieprzu i wymieszać.
  • Sos przełożyć na półmisek a na nim poukładać jajka. Udekorować świeżym szczypiorkiem. 


Jajka w sosie wiosennym przepis
Jajka w sosie wiosennym
Przepis na jajka w sosie wiosennym


Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 702

Dodaj komentarz

dwadzieścia − 1 =