Ciasto francuskie z dżemem żurawinowym i camembertem

Ciasto francuskie z dżemem żurawinowym i camembertem

Przekąski z ciasta francuskiego to idealny pomysł na każdą okazję. Są pyszne, szybkie w przygotowaniu i błyskawicznie znikają z talerzy. Można je przygotować na wiele różnych sposobów w rozmaitych kompozycjach smakowych.



Ciasto francuskie z dżemem żurawinowym i camembertem to świetna i szybka w przygotowaniu przekąska. Fajnie smakuje, jest prosta do zrobienia i idealnie sprawdzi się na każdą okazję. 

Do przygotowania sakiewek z ciasta francuskiego potrzeba zaledwie kilku prostych składników. Połączenie sera camembert i konfitury żurawinowego smakuje obłędnie! Otoczone chrupiącym ciastem francuskim tworzą pyszną i oryginalną przekąskę, którą serdecznie Wam polecam. 

CIASTO FRANCUSKIE Z DŻEMEM ŻURAWINOWYM I CAMEMBERTEM – PRZEPIS

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 150 g sera camembert
  • konfitura żurawinowa
  • 1 żółtko


Wykonanie

  • Ciasto francuskie rozwinąć na blacie, podzielić na kwadraty. Na każdym kawałku ciasta położyć łyżeczkę konfitury żurawinowej oraz kawałek sera camembert.
  • Przeciwległe rogi kwadratu zlepić tworząc kopertę. Tak postępować z każdym kawałkiem ciasta.
  • Gotowe przekąski wyłożyć na blaszkę, wyścieloną papierem do pieczenia i posmarować żółtkiem.
  • Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 15 minut, do zarumienienia.


Ciasto francuskie z dżemem żurawinowym i camembertem przepis
Przepis na ciasto francuskie z dżemem żurawinowym i camembertem
Ciasto francuskie z dżemem żurawinowym i camembertem


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.8 / 5. Oddanych głosów: 53

Dodaj komentarz

dwadzieścia + sześć =