Przekąski z ciasta francuskiego to idealny pomysł na każdą okazję. Są pyszne, szybkie w przygotowaniu i błyskawicznie znikają z talerzy. Można je przygotować na wiele różnych sposobów w rozmaitych kompozycjach smakowych.
Ciasto francuskie z dżemem żurawinowym i camembertem to świetna i szybka w przygotowaniu przekąska. Fajnie smakuje, jest prosta do zrobienia i idealnie sprawdzi się na każdą okazję.
Do przygotowania sakiewek z ciasta francuskiego potrzeba zaledwie kilku prostych składników. Połączenie sera camembert i konfitury żurawinowego smakuje obłędnie! Otoczone chrupiącym ciastem francuskim tworzą pyszną i oryginalną przekąskę, którą serdecznie Wam polecam.
CIASTO FRANCUSKIE Z DŻEMEM ŻURAWINOWYM I CAMEMBERTEM – PRZEPIS
Składniki
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 150 g sera camembert
- konfitura żurawinowa
- 1 żółtko
Wykonanie
- Ciasto francuskie rozwinąć na blacie, podzielić na kwadraty. Na każdym kawałku ciasta położyć łyżeczkę konfitury żurawinowej oraz kawałek sera camembert.
- Przeciwległe rogi kwadratu zlepić tworząc kopertę. Tak postępować z każdym kawałkiem ciasta.
- Gotowe przekąski wyłożyć na blaszkę, wyścieloną papierem do pieczenia i posmarować żółtkiem.
- Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 15 minut, do zarumienienia.