Lubicie hot-dogi? Ja i moi domownicy bardzo! Tradycyjne hot-dogi są naprawdę pyszne. Co Wy na to, aby odejść trochę od tradycji i przygotować je nieco inaczej? Czemu nie!
Hot-dogi pieczarkowe to idealna alternatywa dla tradycyjnej wersji tej smacznej przekąski. Do przygotowania hot-dogów pieczarkowych potrzebujemy oczywiście specjalnych bułek z dziurką, pieczarek, cebulki, sera żółtego i pęczku szczypiorku. Składniki te są dostępne w każdym sklepie, więc śmiało możecie skusić się na wypróbowanie tej przekąski.
Hot-dogi pieczarkowe to idealny pomysł na ciepłą przekąskę na imprezę, a także idealny pomysł na kolację. Hot-dogi pieczarkowe robi się bardzo łatwo i szybko i to naprawdę nic trudnego.
Jeśli macie ochotę skosztować czegoś nowego, hot-dogi pieczarkowe będą idealne. Zapraszam do zapoznania się z przepisem.
PRZEPIS NA HOT-DOGI PIECZARKOWE
Składniki
- 6 bułek na hot-dogi z dziurką
- ok 500 g pieczarek
- 2 ząbki czosnku
- 1 średniej wielkości cebula czerwona
- 200 g sera żółtego
- sól
- pieprz
- pęczek szczypiorku
Wykonanie
- Cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Zeszklić na odrobinie masła.
- Pieczarki pokroić w kosteczkę, dodać do cebulki, całość dusić na małym ogniu do momentu, aż pieczarki zmniejszą swoją objętość. Pod koniec dodać sól, pieprz oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
- Do gotowych pieczarek dodać starty na tarce ser żółty.
- Gotowym farszem nadziewać bułki.
- Gotowe hot-dogi wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 5-7 minut. Można także przygotować je w opiekaczu.