Jajka na wypasie

Jajka na wypasie

Jajka na wypasie to przepyszna przekąska, która świetnie sprawdzi się na wielkanocnym stole. Potrawa pięknie prezentuje się na stole i z pewnością zachwyci swoim smakiem nawet najbardziej wymagające podniebienia.



Przepis na jajka na wypasie jest bardzo prosty i nie wymaga skomplikowanych składników. Oprócz jajek, które grają pierwsze skrzypce w tej przystawce znajdziemy jeszcze pyszny sos, który składa się z jogurtu naturalnego, majonezu, tartego chrzanu, ogórków konserwowych, czerwonej cebuli, pieczarek marynowanych i szczypiorku. Całość smakuje i prezentuje się naprawdę fantastycznie! Polecamy również sprawdzić nasz wcześniejszy przepis na jajka w sosie rosyjskim.

JAJKA NA WYPASIE PRZEPIS

Składniki

  • 3-4 jajka
  • 3 ogórki konserwowe
  • 1 cebula czerwona
  • 8 pieczarek marynowanych
  • 3 łyżki majonezu
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka tartego chrzanu
  • 2 łyżeczki musztardy stołowej
  • sól
  • pieprz
  • pęczek szczypiorku


Przygotowanie

1. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić na połówki.

2. Pieczarki marynowane, ogórki konserwowe i czerwoną cebulę pokroić w drobną kosteczkę.

3. Szczypiorek drobno posiekać.

4. Majonez wymieszać z jogurtem, tartym chrzanem oraz musztardą. Dodać szczyptę soli oraz pieprzu i wymieszać.

5. Do miski przełożyć pokrojone w kosteczkę składniki, dodać sos i całość wymieszać.

6. Gotowy sos wyłożyć na półmisek, a na nim ułożyć połówki jajek.

7. Wierzch posypać szczypiorkiem.



Jajka na wypasie przepis
Przepis na jajka na wypasie


Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 993

Dodaj komentarz

3 × 3 =