Pasta kanapkowa z papryki

Pasta kanapkowa z papryki

Pasta kanapkowa z papryki stała się hitem śniadaniowo-kolacyjnym w naszym domu. Nawet dzieciaki bardzo chętnie zjadają z nią kanapki. Nic dziwnego, bo pasta jest naprawdę przepyszna.



Pasty kanapkowe to świetne urozmaicenie dla tradycyjnego serka kanapowego, którym smakujemy pieczywo. Stanowi świetne urozmaicenie codziennego śniadania czy kolacji. Idealnie smakuje ze świeżym pieczywem. Bardzo często taką pastę kanapkową z papryki serwuję również na krakersach czy grzankach w formie przekąski. Polecam również wypróbować takie wykorzystanie pasty. Takie przekąski idealnie sprawdzą się na domowe imprezy czy do ulubionego filmu na wieczór.

Poniżej w kilku prostych krokach opisałam jak przygotować pastę kanapkową z papryki. Jest bardzo łatwa do zrobienia i świetnie smakuje. Dodatkowo można ją przygotować w 10 minut. Zapraszam na przepis!

PRZEPIS NA PASTĘ KANAPKOWĄ Z PAPRYKI


Liczba porcji: 2+ | Czas przygotowania: 10 minut | Poziom trudności: Łatwy

Składniki

  • 150 g serka śmietankowego
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 2 ugotowane jajka
  • 100 g żółtego sera
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • szczypta chilli
  • sól
  • pieprz


Wykonanie

  • Ugotowane jajka obieramy ze skorupki i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • Paprykę kroimy na mniejsze kawałki i rozdrabniamy za pomocą blendera na papkę.
  • Żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • Do miseczki przekładamy starte na tarce jajka, zblendowaną paprykę, ser żółty, serek śmietankowy, paprykę słodką, szczyptę chilli, pieprz oraz sól. Całość mieszamy i podajemy ze świeżym pieczywem.


Pasta kanapkowa z papryki przepis
Przepis na pastę kanapkową z papryki


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

jedenaście + dwa =