Mini Hot-Dogi Mumie Na Halloween



Święto zwane Halloween w naszym kraju z roku na rok cieszy się większą popularnością. Coraz chętniej organizujemy halloweenowe imprezy, dbając o to, aby były one straszne i upiorne.

Podczas halloween najważniejsza jest oczywiście świetna zabawa, razem ze znajomymi i bliskimi. Warto urozmaicić sobie ten czas, przygotowując straszne przekąski na halloween, które sprawią, że świętowanie będzie jeszcze przyjemniejsze.

Jeśli należycie do osób, które zamierzają świętować halloween w tym roku, koniecznie musicie wypróbować ten przepis!

Halloween to amerykańskie święto, a hot-dogi to amerykańskie danie. My połączyliśmy te dwie zbieżności, tworząc straszne mini hot-dogi mumie na halloween. Brzmi interesująco prawda?



Poniżej znajdziecie nasz pomysł na straszne przekąski na halloween, które z pewnością posmakują każdemu. Bo kto nie lubi hot-dogów?

PRZEPIS NA MINI HOT-DOGI MUMIE NA HALLOWEEN

Ciasto:

  • 300 g mąki pszennej
  • 100 g mleka
  • 50 g masła
  • 1 jajko
  • 8 g drożdży suchych
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • kabanosy drobiowe – u mnie ok 400 g

Przygotowanie:

  • Kabanosy wyjmujemy z lodówki, ważne jest to, by były w temperaturze pokojowej.
  • Do miseczki wlać mleko w temp. pokojowej, cukier, drożdże, wymieszać, odstawić na 10-15 minut.
  • Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Całość przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia na około 1 h.


  • Ciasto rozwałkować na cienki placek (2-3 mm) a następnie pokroić na cieniutkie paseczki.
  • Kabanosy kroimy na długości ok 8cm i owijamy ciastem.
  • Gotowe hot-dogi ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.
  • Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 20 min w temperaturze 180°C, grzanie góra/dół.




Wypróbujcie także nasz przepis na pizzerinki z pająkiem!

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

3 − jeden =