Zupa z mieszanki chińskiej to prosta i smaczna propozycja na szybki obiad. Doskonale sprawdzi się w przypadku gdy chcemy przygotować coś ciepłego, ale nie mamy zbyt dużo czasu na przesiadywanie w kuchni. Zupa jest sycąca, a to za sprawą dodatku mięsa mielonego, pyszna i rozgrzewająca. Przepis na zupkę nie jest skomplikowany i z łatwością każdy poradzi sobie z przygotowaniem. Polecam wypróbować.
ZUPA Z MIESZANKI CHIŃSKIEJ PRZEPIS
Składniki
- 400 g mięsa mielonego
- 1 opakowanie mieszanki chińskiej
- 2 l bulionu warzywnego
- 1 puszka krojonych pomidorów
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- słodka papryka
- oregano
- papryka ostra
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Cebulę pokroić w kosteczkę, wrzucić do garnka i zeszklić na odrobinie tłuszczu. Następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
2. Mięso mielone przyprawić według własnych upodobań i przełożyć do garnka z cebulą i czosnkiem. Smażyć do zarumienienia mięsa.
3. Kolejno wsypać mieszankę chińską, chwile poddusić, a następnie wlać bulion. Wymieszać i dusić całość pod przykryciem przez około 30 minut na wolnym ogniu.
4. Po upływie czasu dodać zblendowane pomidory z puszki. Wymieszać i przyprawić słodką papryką, oregano, solą oraz pieprzem.
5. Wszystko gotować jeszcze przez kilka minut, aż zupa lekko zgęstnieje.
Zapraszamy również do obejrzenia krótkiego filmiku z przepisem krok po kroku.