Zupa z mieszanki chińskiej

Zupa z mieszanki chińskiej

Zupa z mieszanki chińskiej to prosta i smaczna propozycja na szybki obiad. Doskonale sprawdzi się w przypadku gdy chcemy przygotować coś ciepłego, ale nie mamy zbyt dużo czasu na przesiadywanie w kuchni. Zupa jest sycąca, a to za sprawą dodatku mięsa mielonego, pyszna i rozgrzewająca. Przepis na zupkę nie jest skomplikowany i z łatwością każdy poradzi sobie z przygotowaniem. Polecam wypróbować.



ZUPA Z MIESZANKI CHIŃSKIEJ PRZEPIS

Składniki

  • 400 g mięsa mielonego
  • 1 opakowanie mieszanki chińskiej
  • 2 l bulionu warzywnego
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • słodka papryka
  • oregano
  • papryka ostra
  • sól
  • pieprz


Przygotowanie

1. Cebulę pokroić w kosteczkę, wrzucić do garnka i zeszklić na odrobinie tłuszczu. Następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.

2. Mięso mielone przyprawić według własnych upodobań i przełożyć do garnka z cebulą i czosnkiem. Smażyć do zarumienienia mięsa.

3. Kolejno wsypać mieszankę chińską, chwile poddusić, a następnie wlać bulion. Wymieszać i dusić całość pod przykryciem przez około 30 minut na wolnym ogniu.

4. Po upływie czasu dodać zblendowane pomidory z puszki. Wymieszać i przyprawić słodką papryką, oregano, solą oraz pieprzem.

5. Wszystko gotować jeszcze przez kilka minut, aż zupa lekko zgęstnieje.



zupa z mieszanką chińską
szybka zupa z mięsem


Zapraszamy również do obejrzenia krótkiego filmiku z przepisem krok po kroku.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

17 + dwanaście =