Koperkowe roladki z tortilli

Koperkowe roladki z tortilli to super prosta i pyszna przekąska. Można je przygotować w kilka minut, a robią duże wrażenie wizualne, jak i smakowe.



Takie koperkowe roladki z tortilli idealnie sprawdzą się na domowe imprezy, rodzinne spotkania, a także na święta. Sprawdzą się szczególnie na Wielkanoc, ponieważ roladki obtoczone w koperku fajnie będą prezentować się na stole, pośród wielkanocnej babki czy jajek faszerowanych.

Przepis na koperkowe roladki z tortilli jest niesamowicie prosty a składniki ogólnodostępne. Same roladki robi się naprawdę ekspresowo, dlatego gorąco zachęcam Was do wypróbowania przepisu.

KOPERKOWE ROLADKI Z TORTILLI

Składniki

  • 100 g serka śmietankowego typu Almette
  • 100 g łososia wędzonego na zimno
  • 1/2 ogórka świeżego
  • 2 gałązki kopru
  • 1 tortilla


Wykonanie

  • Tortille kładziemy na blacie i smarujemy serkiem śmietankowym. Około 1/3 serka zostawiamy na później.
  • Na serku układamy plastry łososia.
  • Ogórka obieramy, kroimy wzdłuż na ćwiartki. Podłużne kawałki ogórka kładziemy na tortilli.
  • Tortillę zwijamy w rulonik, owijamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na 30 minut. Po upływie czasu tortillę odwijamy, smarujemy pozostałym serkiem śmietankowym.
  • Koperek drobno siekamy, posypujemy po tortilli, tak by przykleił się do serka. Tortille kroimy na roladki o grubości około 2 cm.


Koperkowe roladki z tortilli przepis
Przepis na koperkowe roladki z tortilli
Koperkowe roladki z tortilli


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

dziewiętnaście − jeden =