Pasta kanapkowa z pieczarek

Pasta kanapkowa z pieczarek

Kolejną pastą do chleba, która chciałabym Wam polecić, jest pasta kanapkowa z pieczarek. Jak zapewne zauważyliście, jestem wielką miłośniczek różnego rodzaju past na kanapki i pojawia się ich na blogu bardzo dużo.



Uważam, że domowe pasty kanapkowe to świetne urozmaicenie dla tradycyjnych kanapek. Zazwyczaj serwuję je ze świeżym pieczywem, ale także często w formie przekąsek np. na krakersach czy grzankach.

Tym razem przygotowałam pyszną pastę kanapkową z pieczarek i jajek. Do przygotowania pasty potrzeba te dwa główne składniki plus cebulka i majonez. Pasta jest bardzo smaczna i łatwa do zrobienia. Polecam wypróbować przepis, bo naprawdę warto. Smacznego!

PASTA KANAPKOWA Z PIECZAREK – PRZEPIS

Liczba porcji: 2+ | Czas przygotowania: 20 minut | Poziom trudności: Łatwy

Składniki

  • 250 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 jajka
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz


Wykonanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, podsmażamy na odrobinie masła. 
  • Pieczarki kroimy w kosteczkę, dodajemy do cebuli i dusimy do momentu, aż odparują wodę. Pod koniec doprawiamy solą oraz pieprzem i odstawiamy do przestygnięcia.
  • Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i ścieramy na tarce o dużych oczkach. 
  • Pieczarki łączymy z jajkami oraz majonezem. Całość doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku i mieszamy. Podajemy ze świeżym pieczywem. 


Pasta kanapkowa z pieczarek
Pasta kanapkowa z pieczarek


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

dwa − jeden =