Roladki z boczkiem porem i serkiem topionym

Roladki z boczkiem, porem i serkiem topionym to bardzo fajny pomysł na domowy obiad. Będą idealnym urozmaiceniem naszego codziennego menu.



Takie soczyste roladki z nadzieniem można przygotować w bardzo łatwy sposób. Wystarczy przygotować mięso jak na tradycyjne kotlety. Następnie przygotować nadzienie z boczku i pora, które należy razem podsmażyć. Następnie przygotowane nadzienie wyłożyć na mięso, dodając odrobinę serka topionego. Kolejno całość zawijamy w roladki i panierujemy w jajku i bułce i smażymy na złoty kolor.

Domowe roladki z boczkiem i porem będą świetną alternatywą dla tradycyjnych kotletów panierowanych. Świetnie sprawdzą się na obiad dla całej rodziny. Zapraszam na przepis.

PRZEPIS NA ROLADKI Z BOCZKIEM POREM I SERKIEM TOPIONYM

Składniki

  • 500 g fileta z kurczaka
  • 1/2 pora
  • ok. 150 g wędzonego boczku w plastrach
  • 1 serek topiony
  • 1 jajko
  • 4 łyżki mleka
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do kurczaka
  • papryka słodka


Wykonanie

  • Fileta z kurczaka umyć, oczyścić z błonek, a następnie podzielić na porcje i rozbić na kotlety. Każdy doprawić przyprawą do kurczaka, papryką słodką, solą oraz pieprzem z obu stron.
  • Pora pokroić w talarki.
  • Plastry boczku kroimy w paseczki. Następnie przekładamy na patelnię i podsmażamy do momentu, aż tłuszcz się wytopi. Następnie do boczku dodajemy pora, całość dusimy kilka minut.
  • Na każdy kawałek mięsa rozłożyć trochę pora z boczkiem, a następnie wyłożyć kawałek serka topionego, zwinąć w roladkę.
  • Jajko roztrzepać z 4 łyżkami mleka. Na drugi talerz przesypać bułkę tartą. Każdą roladkę obtoczyć kolejno w jajku, a następnie w bułce.
  • Na patelni rozgrzać odrobinę oleju. Smażyć roladki z każdej strony na złoty kolor.
  • Po usmażeniu osączyć z nadmiaru tłuszczu za pomocą ręcznika papierowego.




Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.3 / 5. Oddanych głosów: 39

Dodaj komentarz

18 − czternaście =