Sałatka z rukolą i serem camembert

Sałatka z rukolą i serem camembert

Sałatka z rukolą i serem camembert to lekka przekąska na imprezę lub kolację. Jest bardzo łatwa w przygotowaniu i mimo, że składa się zaledwie z kilku składników to smakuje wyśmienicie i z pewnością zachwyci gości. Wspaniałe, intensywne kolory przykuwają uwagę i zachęcają do jedzenia. Sos na bazie octu balsamicznego dodaje całości charakteru i tworzy kompletne i przepyszne danie. Polecam wypróbować!



SAŁATKA Z RUKOLĄ I SEREM CAMEMBERT PRZEPIS

Czas przygotowania: 15 minut | Liczba porcji: 2

Składniki

  • 1 opakowanie rukoli
  • 1 gruszka
  • 1 ser camembert
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • 1/2 szklanki łuskanych orzechów włoskich

Sos

  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka oliwy
  • szczypta soli oraz pieprzu


Przygotowanie

1. Składniki na sos wymieszać ze sobą.

2. Ser camembert pokroić na trójkąciki i podsmażyć na suchej patelni.

3. Gruszkę obrać i pokroić w kostkę.

4. Pomidorki koktajlowe pokroić w ćwiartki.

5. Na talerz wyłożyć liście rukoli. Następnie wyłożyć ser camembert i gruszkę. Całość posypać orzechami i polać przygotowanym sosem.



Sałatka z serem camembert
Sałatka z rukolą i gruszką


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Dodaj komentarz

trzynaście − jeden =