Sałatka z rukolą i serem camembert to lekka przekąska na imprezę lub kolację. Jest bardzo łatwa w przygotowaniu i mimo, że składa się zaledwie z kilku składników to smakuje wyśmienicie i z pewnością zachwyci gości. Wspaniałe, intensywne kolory przykuwają uwagę i zachęcają do jedzenia. Sos na bazie octu balsamicznego dodaje całości charakteru i tworzy kompletne i przepyszne danie. Polecam wypróbować!
SAŁATKA Z RUKOLĄ I SEREM CAMEMBERT PRZEPIS
Czas przygotowania: 15 minut | Liczba porcji: 2
Składniki
- 1 opakowanie rukoli
- 1 gruszka
- 1 ser camembert
- 6 pomidorków koktajlowych
- 1/2 szklanki łuskanych orzechów włoskich
Sos
- 2 łyżki octu balsamicznego
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka oliwy
- szczypta soli oraz pieprzu
Przygotowanie
1. Składniki na sos wymieszać ze sobą.
2. Ser camembert pokroić na trójkąciki i podsmażyć na suchej patelni.
3. Gruszkę obrać i pokroić w kostkę.
4. Pomidorki koktajlowe pokroić w ćwiartki.
5. Na talerz wyłożyć liście rukoli. Następnie wyłożyć ser camembert i gruszkę. Całość posypać orzechami i polać przygotowanym sosem.