Malinowe Szaleństwo na Gofrach



Malinowe szaleństwo na gofrach to pyszne ciasto bez pieczenia. Jest bardzo delikatne, lekkie i mega smaczne.

Ciasto składa się z lekko słodkich gofrów, masy śmietankowej i lekkiej galaretki z dodatkiem malin. Te wszystkie składniki połączone w całość dają bardzo ciekawą kompozycję smakową. Tego ciasta nie da się nie lubić.

Ciasto malinowe szaleństwo jest bardzo łatwym w przygotowaniu deserem, dlatego też, jeśli nie macie doświadczenia w kuchni, śmiało możecie zabrać się za przygotowanie tego smakołyku, który zawsze wychodzi.

Kochani, jeśli tak jak ja uwielbiacie przygotowywać ciasta bez pieczenia i lubicie lekkie i delikatne desery z dodatkiem owoców, ciasto malinowe szaleństwo będzie dla Was idealne. Zapraszam do zapoznania się z przepisem.

PRZEPIS NA CIASTO MALINOWE SZALEŃSWTO NA GOFRACH



Składniki

  • 12 gofrów
  • 600 ml śmietany kremówki 30%
  • 400 g jogurtu naturalnego (typu greckiego)
  • 2 galaretki krystaliczne
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 3 galaretki malinowe
  • 600 g mrożonych malin

Przygotowanie

  • Gofry układamy na blaszce o wymiarach 25×36 cm.
  • Galaretki krystaliczne rozpuszczamy w 500 ml wody.
  • Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy z dodatkiem cukru pudru. Pod koniec ubijania dodajemy jogurt naturalny, łyżka po łyżce.
  • Do ubitej śmietany dodajemy lekko tężejącą galaretkę.
  • Na gofry wykładamy powstałą masę śmietanową. Odstawiamy do lodówki do stężenia.
  • Galaretki malinowe rozpuszczamy w 750 ml wrzątku.
  • Ciasto wyciągamy z lodówki i układamy na nim maliny. Następnie zalewamy je lekko tężejącą galaretką malinową. Ciasto wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia galaretek.




Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

1 komentarz

Dodaj komentarz

dziewiętnaście − trzy =