Ciasto na Wczoraj



Ciasto na wczoraj – to szybkie i bardzo łatwe ciasto bez pieczenia z pyszną masą śmietanową na krakersach.

Dodatek stanowi masa kajmakowa, która nadaje temu deserowi słodkiego smaku, który zaś przełamany jest lekko słonymi krakersami. Jeśli nie lubicie słonego smaku w ciastach, krakersy możecie zastąpić herbatnikami.

Ciasto na wczoraj to idealny pomysł na smaczny deser, kiedy zależy nam na przygotowaniu czegoś słodkiego w ekspresowym tempie. Zazwyczaj różnego rodzaju wypieki przygotowujemy na sobotę, czy niedzielę, a wówczas jest ogrom pracy, sprzątanie, pranie i inne domowe obowiązki, które nie zawsze pozwalają nam na spędzenie dużej ilości czasu w kuchni.

Ciasto na wczoraj można przygotować w kilkanaście minut, dlatego też będzie idealną opcją dla każdego z Was, a szczególnie dla tych zapracowanych.

Ciasto na wczoraj jest bardzo delikatne, puszyste i wręcz uzależniające. Jestem pewna, że gdy go skosztujecie, nie skończycie na jednym kawałku. Zapraszam do zapoznania się z przepisem na pyszne ciasto na wczoraj bez pieczenia. Błyskawiczne, smaczne i banalnie proste!

PRZEPIS NA CIASTO NA WCZORAJ



Składniki

*blacha 24×36 cm

  • 1000 ml śmietany kremówki
  • 100 g cukru pudru
  • 450 g masy kajmakowej
  • 4 śmietanfixy
  • 500 g krakersów

Przygotowanie

  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Na spód wykładamy pierwszą warstwę krakersów, które smarujemy masą krówkową. Następnie kładziemy kolejną warstwę krakersów.
  • Śmietanę kremówkę (schłodzoną) ubijamy przy użyciu miksera, gdy zacznie się robić gęsta, stopniowo dodajemy cukier puder, oraz śmietanfixy. Śmietankę ubijamy do uzyskania sztywnej masy.
  • Ubitą śmietanę wykładamy na warstwie krakersów. Wierzch ciasta posypujemy pokruszonymi krakersami. Ciasto wstawiamy do lodówki do stężenia masy.




Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 1 / 5. Oddanych głosów: 1

Dodaj komentarz

jeden × jeden =