Ciasto na Wczoraj



Ciasto na wczoraj – to szybkie i bardzo łatwe ciasto bez pieczenia z pyszną masą śmietanową na krakersach.

Dodatek stanowi masa kajmakowa, która nadaje temu deserowi słodkiego smaku, który zaś przełamany jest lekko słonymi krakersami. Jeśli nie lubicie słonego smaku w ciastach, krakersy możecie zastąpić herbatnikami.

Ciasto na wczoraj to idealny pomysł na smaczny deser, kiedy zależy nam na przygotowaniu czegoś słodkiego w ekspresowym tempie. Zazwyczaj różnego rodzaju wypieki przygotowujemy na sobotę, czy niedzielę, a wówczas jest ogrom pracy, sprzątanie, pranie i inne domowe obowiązki, które nie zawsze pozwalają nam na spędzenie dużej ilości czasu w kuchni.

Ciasto na wczoraj można przygotować w kilkanaście minut, dlatego też będzie idealną opcją dla każdego z Was, a szczególnie dla tych zapracowanych.

Ciasto na wczoraj jest bardzo delikatne, puszyste i wręcz uzależniające. Jestem pewna, że gdy go skosztujecie, nie skończycie na jednym kawałku. Zapraszam do zapoznania się z przepisem na pyszne ciasto na wczoraj bez pieczenia. Błyskawiczne, smaczne i banalnie proste!

PRZEPIS NA CIASTO NA WCZORAJ



Składniki

*blacha 24×36 cm

  • 1000 ml śmietany kremówki
  • 100 g cukru pudru
  • 450 g masy kajmakowej
  • 4 śmietanfixy
  • 500 g krakersów

Przygotowanie

  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Na spód wykładamy pierwszą warstwę krakersów, które smarujemy masą krówkową. Następnie kładziemy kolejną warstwę krakersów.
  • Śmietanę kremówkę (schłodzoną) ubijamy przy użyciu miksera, gdy zacznie się robić gęsta, stopniowo dodajemy cukier puder, oraz śmietanfixy. Śmietankę ubijamy do uzyskania sztywnej masy.
  • Ubitą śmietanę wykładamy na warstwie krakersów. Wierzch ciasta posypujemy pokruszonymi krakersami. Ciasto wstawiamy do lodówki do stężenia masy.




Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 1.5 / 5. Oddanych głosów: 2

Dodaj komentarz

4 × 4 =