Szybkie Rogaliki z Nutellą z Ciasta Francuskiego



Chyba każdy lubi słodkości. Szybkie rogaliki z nutellą, na które przepis znajdziecie poniżej, są bardzo łatwe w przygotowaniu. Świetnie sprawdzą się gdy mamy mało czasu, np. podczas niezapowiedzianych gości.

ROGALIKI Z NUTELLĄ

Sposób przygotowania jest bardzo prosty. Do wykonania rogalików wystarczą 2 produkty a konkretnie:

  • gotowe ciasto francuskie (dostępne w prawie każdym markecie)
  • nutella.

Ciasto kroimy na trójkąciki, tak jak na załączonym obrazku. Za pomocą łyżeczki nakładamy nutellę na każdy trójkącik. Rogaliki zwijamy dość ciasno by podczas pieczenia nutella nie wylała się na zewnątrz.




Pieczemy zgodnie z etykietą na cieście francuskim. Zwykle 12-15 min w temperaturze 200-220 stopni. Smacznego!




Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *