Gulasz Drobiowy z Pieczarkami



Gulasz to jedno z najczęściej przygotowywanych dań obiadowych, które możemy przygotować z różnego rodzaju mięsa. Tym razem zaprezentujemy Wam gulasz drobiowy.

Danie to śmiało można przygotować w większej ilości i serwować na przez kilka dni, bez zastanawiania się „co na obiad?”. Gulasz drobiowy na drugi dzień wystarczy pogrzać i będzie on smakował równie dobrze, jak pierwszego dnia.

Gulasz drobiowy możemy podawać na wiele sposobów. Można go jeść z ziemniakami, kaszą i ryżem. Każdego dnia można go podawać z czymś innym, dzięki czemu codzienne będzie on smakował inaczej.

Poniżej znajdziecie przepis na gulasz drobiowy z pieczarkami, kukurydzą i papryką. Koniecznie musicie wypróbować ten przepis.



PRZEPIS NA GULASZ DROBIOWY Z PIECZARKAMI

Składniki:

  • 500 g fileta z kurczaka
  • 200 g pieczarek
  • 1 papryka czerwona
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1 cebula
  • przyprawy: pieprz, sól, papryka ostra, czosnek granulowany.

Wykonanie:

  • Fileta z kurczaka kroimy w kostkę i doprawiamy pieprzem oraz solą. Następnie podsmażamy na odrobinie oleju.
  • Pieczarki myjemy i kroimy na średniej wielkości kawałki, dorzucamy do kurczaka.
  • Paprykę i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na osobnej patelni, następnie dodajemy do kurczaka.


  • Dodajemy kukurydzę, całość zalewamy wodą, tak aby cale mięso było zanurzone.
  • Doprawiamy papryką ostrą i czosnkiem. Dusimy całość około 15 minut.
  • Po upływie czasu zagęszczamy zasmażką z mąki i masła. Podajemy z ryżem i ulubioną sałatką.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

cztery + dwanaście =