Imprezowe krakersiki

Imprezowe krakerski to świetna przekąska, którą można przygotować w mgnieniu oka.  Takie szybkie przekąski to świetny pomysł na domowe imprezy, rodzinne spotkania a także na kolację we dwoje. 



Przepis na imprezowe krakersiki jest banalnie prosty a sama przekąska szybka i łatwa do zrobienia. Wystarczy nam dosłownie 10 minut i będą gotowe.

Najlepiej podawać je na świeżo, by krakersy zachowały swoją chrupkość i nie namokły od pasty. Ale powiem Wam, że u nas nie zdążyły, bo zaraz zostały zjedzone, więc bez obaw 🙂

IMPREZOWE KRAKERSIKI – PRZEPIS


Składniki

  • pęczek rzodkiewki
  • 100 g żółtego sera
  • 3 jajka
  • 2 łyżki majonezu
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz
  • 1 paczka słonych krakersów


Wykonanie

  • Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • Ser żółty oraz rzodkiewkę również ścieramy na tarce. 
  • Szczypiorek drobno siekamy.
  • Wszystkie składniki umieszczamy w misce, dodajemy majonez, całość doprawiamy solą oraz pieprzem, mieszamy. 
  • Gotową pastę wykładamy na krakersy. Najlepiej serwować je na świeżo, wówczas krakersy zachowują swoją chrupkość. 




Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

16 + szesnaście =