Mini Zapiekanki z Ciasta Francuskiego



Mini zapiekanki z ciasta francuskiego to bardzo szybka i smaczna przekąska, która sprawdzi się na każdą okazję. Nie ważne, czy jest to impreza, spotkanie z przyjaciółmi czy urodzinowe przyjęcia. 

Jak przygotować zapiekanki z ciasta francuskiego? Bardzo prosto! Wystarczy zakupić płat ciasta francuskiego, ulubioną szynkę i ser. Przygotowane kwadraciki wstawić do piekarnika na kilkanaście minut i gotowe!

Mini zapiekanki z ciasta francuskiego przygotowuję bardzo często. Sprawdzają się idealnie w przypadku niezapowiedzianych gości, ponieważ są naprawdę błyskawiczne w przygotowaniu i smakują każdemu. Koniecznie musicie wypróbować ten przepis!

PRZEPIS NA MINI ZAPIEKANKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO

Składniki

  • 1 płat ciasta francuskiego
  • kilka plastrów ulubionej szynki
  • kilka plastrów sera żółtego
  • pęczek cebuli dymki
  • ketchup
  • majonez


Wykonanie

  • Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na mniejsze kwadraciki ok 5×5 cm. 
  • Każdy z nich posmarować cienką warstwą ketchupu, a następnie na każdym kwadracie położyć kawałek szynki i sera żółtego.
  • Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Piec przez 17 minut, do zarumienienia. 
  • Gotowe zapiekanki podawać polane majonezem i ketchupem z dodatkiem posiekanej cebuli dymki.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4 / 5. Oddanych głosów: 4

1 komentarz

Dodaj komentarz

dziesięć − pięć =