Filet z Kurczaka Pod Paprykową Pierzynką



Bardzo często wiele z nas zadaje sobie pytanie, co dziś ugotować? Zazwyczaj, codziennie korzystamy z przepisów, które już mamy w pamięci. Jednak jeśli będziemy zbyt często powtarzać te same dania, zwyczajnie nam się one przejedzą.

Warto czas od czasu przygotować coś nowego, innego niż zwykle, by pozytywnie zaskoczyć swoich domowników. Wiele osób wybierając mięso na obiad, bardzo często sięga po mięso drobiowe, zazwyczaj kurczaka. Ja również najczęściej przygotowuję dania obiadowe z dodatkiem tego typu mięsa. W tym wpisie zaprezentuję Wam ciekawy przepis na pyszne filety z kurczaka pod paprykową pierzynką.

Filet z kurczaka pod paprykową pierzynką to idealny pomysł na szybki obiad dla całej rodziny. Mięso przygotowywane z tego przepisu jest bardzo delikatne, soczyste a dodatek pierzynki nadaje mu cudownego smaku. Zachęcam każdego z Was do przygotowania tego dania w swoim domu.

Poniżej zaprezentuję Wam bardzo łatwy i szybki przepis na kurczaka pod paprykową pierzynką. Tak przygotowane danie z pewnością zachwyci Waszych domowników. Smacznego!

FILET Z KURCZAKA POD PAPRYKOWĄ PIERZYNKĄ



Składniki

  • 500 g fileta z kurczaka
  • 1/3 czerwonej papryki
  • 1/3 żółtej papryki
  • 1/3 zielonej papryki
  • 150 g żółtego sera
  • 2 łyżki twarogu ze szczypiorkiem „Delikatny” President

Przygotowanie

  • Fileta z kurczaka umyć i oczyścić z błonek, ewentualnych chrząstek. Pokroić na kawałki i porozbijać na średniej wielkości kotleciki. Doprawić z obu stron solą, pieprzem, papryką słodką oraz czosnkiem granulowanym.
  • Paprykę czerwoną, żółtą i zieloną pokroić w małą kosteczkę.
  • Ser żółty, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  • Pokrojoną paprykę, starty ser umieścić w miseczce i dodać do nich 2 łyżki kremowego twarogu ze szczypiorkiem President.
  • Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, na blaszce poukładać przyprawione kotleciki. Na każdym z nich umieścić paprykową pierzynkę.
  • Całość wstawić do piekarnika, nagrzanego do 180 stopni, grzanie góra dół. Piec przez 30 minut.




Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

dwanaście + 16 =