Paluchy serowe to pyszna i bardzo szybka do zrobienia przekąska, którą można przygotować w zaledwie 5 minut + czas pieczenia. Wystarczy zakupić gotowe ciasto francuskie i ser żółty. Dodatkowo paluchy posypałam czarnuszką, jednak możecie ją pominąć.
Paluchy serowe to idealna przekąska na różnego rodzaju domowe imprezy, spotkania ze znajomymi, czy porostu jako coś na ząb do dobrego filmu.
Zapraszam serdecznie do wypróbowania mojego przepisy na ekspresowe paluchy serowe z ciasta francuskiego. Są bardzo szybkie smaczne i ciekawie prezentują się na stole.
PRZEPIS NA PALUCHY SEROWE
Składniki
- ciasto francuskie
- 80 g sera żółtego
Przygotowanie
- Ciasto francuskie rozłożyć na stolnicy i pociąć na dowolnej wielkości podłużne paski.
- Paski z ciasta francuskiego poukładać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.
- Ser żółty zetrzeć na tarce o średniej wielkości oczkach.
- Kawałki ciasta posypać startym serem i czarnuszką.
- Wstawić do nagrzanego piekarnika do 220 stopni na 10 minut.