Parówkowe Przeplatańce



Parówki w cieście francuskim to idealny pomysł na szybką i smaczną przekąskę. Świetnie sprawdzi się na różnego rodzaju domowe imprezy, czy spotkania ze znajomymi.

Przekąski z ciasta francuskiego z dodatkiem parówek, nie dość, że świetnie smakują, to dodatkowo wyglądają bardzo ciekawie. Goście z pewnością będą zadowoleni z takiego poczęstunku.

Parówkowe przeplatańce to pyszna przekąska, którą można przygotować z 2 składników – ciasta francuskiego i parówek. Czas potrzebny do przygotowania to zalewie kilkanaście minut.

Przekąska ta idealnie sprawdzi się także jako ciepły poczęstunek w przypadku niezapowiedzianych gości. Dodatkowo możecie ją przygotować dzieciakom, na pewno będą zadowolone z takiego podwieczorku, ponieważ przekąska wygląda naprawdę ciekawie.

Zapraszam do zapoznania się z przepisem na pyszną przekąskę z parówek i ciasta francuskiego w formie przeplatańców.

PRZEPIS NA PARÓWKOWE PRZEPLATAŃCE

Składniki

  • 8-10 parówek
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego


Wykonanie

  • Ciasto francuskie rozkładamy na blacie, kroimy na długie, wąskie paski, wzdłuż krótszego boku.
  • Parówki kroimy na kawałki, następnie nakładamy na wykałaczkę końcówkę ciasta francuskiego i kawałek parówki i tak na przemian.
  • Gotowe przekąski wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy przez 10-15 minut.
  • Podajemy z ketchupem lub ulubionym sosem.




Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

1 komentarz

Dodaj komentarz

13 − 1 =