Kolejną pastą do chleba, która chciałabym Wam polecić, jest pasta kanapkowa z pieczarek. Jak zapewne zauważyliście, jestem wielką miłośniczek różnego rodzaju past na kanapki i pojawia się ich na blogu bardzo dużo.
Uważam, że domowe pasty kanapkowe to świetne urozmaicenie dla tradycyjnych kanapek. Zazwyczaj serwuję je ze świeżym pieczywem, ale także często w formie przekąsek np. na krakersach czy grzankach.
Tym razem przygotowałam pyszną pastę kanapkową z pieczarek i jajek. Do przygotowania pasty potrzeba te dwa główne składniki plus cebulka i majonez. Pasta jest bardzo smaczna i łatwa do zrobienia. Polecam wypróbować przepis, bo naprawdę warto. Smacznego!
PASTA KANAPKOWA Z PIECZAREK – PRZEPIS
Liczba porcji: 2+ | Czas przygotowania: 20 minut | Poziom trudności: Łatwy
Składniki
- 250 g pieczarek
- 1 cebula
- 2 jajka
- 2 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, podsmażamy na odrobinie masła.
- Pieczarki kroimy w kosteczkę, dodajemy do cebuli i dusimy do momentu, aż odparują wodę. Pod koniec doprawiamy solą oraz pieprzem i odstawiamy do przestygnięcia.
- Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
- Pieczarki łączymy z jajkami oraz majonezem. Całość doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku i mieszamy. Podajemy ze świeżym pieczywem.