
Pizza z patelni to szybka alternatywa dla tradycyjnej, włoskiej pizzy. Smakuje wyśmienicie, sprawdźcie sami!
Składniki na spód pizzy:
- 1 duże lub 2 małe jajka,
- 50g zmielonych płatków owsianych,
- łyżeczka białka bezsmakowego,
- łyżeczka przyprawy do ziemniaków.
Dodatki do pizzy:
- sos (2 łyżki ketchupu + kilka kropel ostrego sosu sriracha),
- mozzarella,
- szynka z kurczaka,
- oliwki,
- kukurydza,
- pomidorki koktajlowe,
- papryka.

Przygotowanie:
- Białka ubijamy, następnie dodajemy żółtka i pozostałe składniki, delikatnie mieszamy.

- Patelnie lekko natłuszczamy olejem w sprayu i rozgrzewamy.
- Ciasto na pizzę umieszczamy na całej patelni, przykrywamy pokrywką. Smażymy kilka minut.

- Gdy ciasto się rozumieniu przekładamy je na drugą stronę, następnie nakładamy sos oraz dodatki.


- Patelnie przykrywany pokrywką i ponownie smażymy kilka minut. Smacznego!