Sałatka z rukolą i camembertem

Lekka i smaczna sałatka z rukolą i camembertem z dodatkiem kurczaka. Podana z sosem na bazie oliwy, soku z cytryny i miodu smakuje wyśmienicie.



Sałatka z rukolą i camembertem to idealna sałatka do pracy, na kolację, a także na różnego rodzaju domowe imprezy. Pięknie pachnie, świetnie smakuje i rewelacyjnie prezentuje się na stole, dzięki kolorowym składnikom.

Gorąco zachęcam Was do wypróbowania przepisu. Jestem pewna, że sałatka zachwyci Wasze podniebienia, a przepis zostanie z Wam na dłużej.

SAŁATKA Z RUKOLĄ I CAMEMBERTEM


Liczba porcji: 4+ | Czas przygotowania: 25 minut | Poziom trudności: Łatwy

Składniki

  • 80 g rukoli 
  • 170 g  sera camembert
  • 500 g fileta z kurczaka
  • 10 sztuk suszonych pomidorów z zalewy
  • 200 g makaronu kokardki 
  • 300 g pomidorków cherry
  • pęczek szczypiorku
  • 2 garście słonecznika

Składniki na sos:

  • 3 łyżki oliwy 
  • 3 łyżki soku z cytryny 
  • 1 łyżeczka miodu 


Wykonanie

  • Makaron ugotować w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • Kurczaka oczyścić z błonek i chrząstek i pokroić w kostkę. Przyprawić pieprzem, solą, curry.
  • Słonecznik uprażyć na suchej patelni na złoty kolor.
  • Ser camembert pokroić w trójkąciki. Umieścić na patelni i podsmażyć z 2 stron.
  • Suszone pomidorki pokroić w paseczki.
  • Szczypiorek drobno posiekać.
  • Składniki na sos wymieszać.
  • Wszystkie składniki umieścić w misce, wymieszać. Polać sosem tuż przed podaniem.




Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Dodaj komentarz

2 × jeden =