Lekka i smaczna sałatka z rukolą i camembertem z dodatkiem kurczaka. Podana z sosem na bazie oliwy, soku z cytryny i miodu smakuje wyśmienicie.
Sałatka z rukolą i camembertem to idealna sałatka do pracy, na kolację, a także na różnego rodzaju domowe imprezy. Pięknie pachnie, świetnie smakuje i rewelacyjnie prezentuje się na stole, dzięki kolorowym składnikom.
Gorąco zachęcam Was do wypróbowania przepisu. Jestem pewna, że sałatka zachwyci Wasze podniebienia, a przepis zostanie z Wam na dłużej.
SAŁATKA Z RUKOLĄ I CAMEMBERTEM
Liczba porcji: 4+ | Czas przygotowania: 25 minut | Poziom trudności: Łatwy
Składniki
- 80 g rukoli
- 170 g sera camembert
- 500 g fileta z kurczaka
- 10 sztuk suszonych pomidorów z zalewy
- 200 g makaronu kokardki
- 300 g pomidorków cherry
- pęczek szczypiorku
- 2 garście słonecznika
Składniki na sos:
- 3 łyżki oliwy
- 3 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżeczka miodu
Wykonanie
- Makaron ugotować w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Kurczaka oczyścić z błonek i chrząstek i pokroić w kostkę. Przyprawić pieprzem, solą, curry.
- Słonecznik uprażyć na suchej patelni na złoty kolor.
- Ser camembert pokroić w trójkąciki. Umieścić na patelni i podsmażyć z 2 stron.
- Suszone pomidorki pokroić w paseczki.
- Szczypiorek drobno posiekać.
- Składniki na sos wymieszać.
- Wszystkie składniki umieścić w misce, wymieszać. Polać sosem tuż przed podaniem.