Zupa Krem z Dyni – Przepis w Wersji FIT



Klasyczny przepis na zupę krem z dyni w wersji fit. Przygotujecie ją bardzo szybko, bez specjalnych zdolności kulinarnych. Jest bardzo smaczna i sycąca. Zupa krem z dyni smakuje najlepiej w długie i zimne wieczory.

Składniki:

– 1 kg dyni,
– 2 marchewki,
– 1 cebula,
– 2 ząbki czosnku,
– 750 ml bulionu warzywnego,
– pieprz,
– sól.

Wykonanie:

Dynię oczyszczamy z pestek i kroimy w kostkę. Cebulę, czosnek i marchewkę również obieramy i kroimy. Wszystkie warzywa wrzucamy do garnka i dusimy z odrobiną wody. Gdy zmiękną, wlewamy bulion i gotujemy wszystko pod przykryciem.

Jeśli warzywa całkowicie zmiękną, po około 20 minutach, ściągamy zupę z palnika i pozostawiamy ją do lekkiego ostygnięcia. Następnie wszystko blendujemy i doprawiamy pieprzem oraz solą.

Zupę krem podajemy z pestkami dyni lub grzankami. Możemy także dodać łyżkę gęstego jogurtu naturalnego.





Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 1 / 5. Oddanych głosów: 1

Dodaj komentarz

pięć + 10 =