Siadając przed telewizorem, zazwyczaj każdy z nas ma ochotę coś pochrupać. Możemy sięgnąć po paczkę tradycyjnych chipsów albo przygotować je sami. Co Wy na to?
Poniżej zaprezentujemy Wam szybki przepis na chrupiące chipsy z piekarnika.
PRZYGOTOWANIE:
- Ziemniaki obieramy, oczyszczamy i kroimy na cieniutkie plasterki. Możemy do tego użyć specjalnej tarki do warzyw lub zrobić to ręcznie.
- Pokrojone ziemniaki dokładnie płuczemy w wodzie.
- Następne przyprawiamy powstałe talarki, ulubionymi przyprawiamy, takimi jak np. tymianek, papryka słodka czy przyprawa do ziemniaków.
- Układamy chipsy na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia, który wcześniej smarujemy oliwa z oliwek.
- Pieczemy w temperaturze 220 stopni przez około 10 minut + 5 minut z termoobiegiem.