Przepis na Chrupiące Chipsy z Piekarnika



Siadając przed telewizorem, zazwyczaj każdy z nas ma ochotę coś pochrupać. Możemy sięgnąć po paczkę tradycyjnych chipsów albo przygotować je sami. Co Wy na to?

Poniżej zaprezentujemy Wam szybki przepis na chrupiące chipsy z piekarnika.

PRZYGOTOWANIE:

  • Ziemniaki obieramy, oczyszczamy i kroimy na cieniutkie plasterki. Możemy do tego użyć specjalnej tarki do warzyw lub zrobić to ręcznie.
  • Pokrojone ziemniaki dokładnie płuczemy w wodzie.


  • Następne przyprawiamy powstałe talarki, ulubionymi przyprawiamy, takimi jak np. tymianek, papryka słodka czy przyprawa do ziemniaków.
  • Układamy chipsy na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia, który wcześniej smarujemy oliwa z oliwek.
  • Pieczemy w temperaturze 220 stopni przez około 10 minut + 5 minut z termoobiegiem.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

15 − trzynaście =