Czekoladowe ciasto z mikrofali
Każdy z nas z pewnością ma takie chwile, że nachodzi go ochota na coś słodkiego. Kiedy szafki ze słodyczami świecą pustkami, a do sklepu zbyt daleko, warto przygotować szybkie ciasto czekoladowe z mikrofalówki. Sam proces przygotowania ciasta, wraz z jego „pieczeniem” zajmuje niecałe 5 minut.
Ciasto z mikrofalówki będzie idealnym pomysłem na smaczny i szybki deser, kiedy najdzie nas ochota na coś słodkiego. Możemy je także zaserwować w przypadku niezapowiedzianych gości. Z pewnością będą zachwyceni jego smakiem.
Zapraszam serdecznie do zapoznania się z przepisem na pyszne ciasto czekoladowe z mikrofalówki, które można przygotować w mniej niż 5 minut. Ten przepis powinien poznać każdy z Was.
PRZEPIS NA CZEKOLADOWE CIASTO Z MIKROFALÓWKI
Składniki
- 2 łyżki mąki
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżka kakao
- 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżka oliwy
- 3 łyżki mleka
- 1 łyżka kremu czekoladowego
Wykonanie
- W małej miseczce lub kubku umieszczamy mąkę, cukier oraz kakao, mieszamy.
- Dodajemy proszek do pieczenia, mieszamy.
- Kolejno dodajemy oliwę oraz mleko, mieszamy do uzyskania jednolitej masy. W razie konieczności, gdy masa wyjdzie za gęsta można dodać łyżkę mleka.
- Na koniec na wierzch dodajemy łyżkę kremu czekoladowego.
- Całość wstawiamy do mikrofalówki o mocy 1000W na 1,5 minuty.
- Gotowe ciasto posypujemy cukrem pudrem.