Ciasto czekoladowe z mikrofalówki

Ciasto czekoladowe z mikrofalówki


Czekoladowe ciasto z mikrofali

Każdy z nas z pewnością ma takie chwile, że nachodzi go ochota na coś słodkiego. Kiedy szafki ze słodyczami świecą pustkami, a do sklepu zbyt daleko, warto przygotować szybkie ciasto czekoladowe z mikrofalówki. Sam proces przygotowania ciasta, wraz z jego „pieczeniem” zajmuje niecałe 5 minut.

Ciasto z mikrofalówki będzie idealnym pomysłem na smaczny i szybki deser, kiedy najdzie nas ochota na coś słodkiego. Możemy je także zaserwować w przypadku niezapowiedzianych gości. Z pewnością będą zachwyceni jego smakiem.

Zapraszam serdecznie do zapoznania się z przepisem na pyszne ciasto czekoladowe z mikrofalówki, które można przygotować w mniej niż 5 minut. Ten przepis powinien poznać każdy z Was.

PRZEPIS NA CZEKOLADOWE CIASTO Z MIKROFALÓWKI



Składniki

  • 2 łyżki mąki
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka kakao
  • 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka oliwy
  • 3 łyżki mleka 
  • 1 łyżka kremu czekoladowego

Wykonanie

  • W małej miseczce lub kubku umieszczamy mąkę, cukier oraz kakao, mieszamy.
  • Dodajemy proszek do pieczenia, mieszamy.
  • Kolejno dodajemy oliwę oraz mleko, mieszamy do uzyskania jednolitej masy. W razie konieczności, gdy masa wyjdzie za gęsta można dodać łyżkę mleka.
  • Na koniec na wierzch dodajemy łyżkę kremu czekoladowego. 
  • Całość wstawiamy do mikrofalówki o mocy 1000W na 1,5 minuty. 
  • Gotowe ciasto posypujemy cukrem pudrem.


 czekoladowe ciasto z mikrofalówki
 czekoladowe ciasto z mikrofalówki


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Dodaj komentarz

19 − 16 =