Ciasto francuskie z mozzarellą i pomidorami

Ciasto francuskie z mozzarellą i pomidorami

Ciasto francuskie to świetny wynalazek, który warto mieć w lodówce. Można z niego przygotować wiele smacznych przekąsek jak na przykład faworki, czy zapiekanki z ciasta francuskiego. Zapraszam do kategorii PRZEKĄSKI, gdzie znajdziecie wiele ciekawych przepisów z wykorzystaniem ciasta francuskiego.



W tym wpisie przygotowałam dla was przepis na ciasto francuskie z mozzarellą i pomidorami. Szybka w przygotowaniu przekąska, która idealnie sprawdzi się na domowe imprezy czy spotkania z przyjaciółmi. Można je przygotować bardzo szybko, takie przekąski robi się dosłownie 5 minut + około 15 minut pieczenia.

Poniżej zaprezentuję Wam super pomysł na szybką i smaczną przekąskę, która z pewnością zachwyci Wasze podniebienia. Zapraszam na przepis. 

CIASTO FRANCUSKIE Z MOZZARELLĄ I POMIDORAMI – PRZEPIS

Składniki

  • 1 płat ciasta francuskiego
  • 2 pomidory
  • plastry szynki (najlepiej okrągła)
  • 1 kulka mozzarelli
  • ketchup
  • suszona bazylia

Wykonanie

  • Ciasto francuskie rozwijamy na blacie. Dzielimy na kwadraty. Każdy kawałek ciasta francuskiego smarujemy ketchupem oraz posypujemy suszoną bazylią.
  • Ser mozzarella oraz pomidory kroimy na plasterki.
  • Na każdy kawałek ciasta francuskiego wykładamy plaster mozzarelli, plaster szynki oraz plaster pomidora. Całość przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez 15 minut w 200 stopniach, grzanie góra-dół.


Ciasto francuskie z mozzarellą i pomidorami przepis
Ciasto francuskie z mozzarellą i pomidorami przepis
Ciasto francuskie z mozzarellą i pomidorami


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

14 − 7 =