Ciasto francuskie ze szpinakiem i fetą



Ciasto francuskie ze szpinakiem i serem feta to jedna z najszybszych przekąsek, jakie znam. Moim zdaniem ciasto francuskie to świetny wynalazek, ponieważ z jego dodatkiem można przygotować wiele ekspresowych przekąsek w wersji na słodko i na słono.

Tutaj znajdziecie inne ciekawe przepis na przekąski z ciasta francuskiego.

Przepis na ciasto francuskie ze szpinakiem i fetą jest banalnie prosty. Wystarczy kupić gotowe ciasto francuskie i przygotować farsz szpinakowy. Jak go zrobić? Tego dowiecie się w dzisiejszym wpisie. Pamiętajcie, aby dobrze przyprawić farsz. Powinien być wyrazisty, niedoprawiony farsz sprawi, że ciasteczka będą mdłe i niesmaczne. Powinny być wyraziste w smaku.

Takie przekąski z ciasta francuskiego z dodatkiem szpinaku będą idealnym pomysłem na domowe imprezy. Są bardzo łatwe w przygotowaniu, a znikają z talerzy w mgnieniu oka.

PRZEPIS NA CIASTO FRANCUSKIE ZE SZPINAKIEM I FETĄ



Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 150 g sera feta
  • 250 g mrożonego szpinaku rozdrobnionego
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka masła
  • sól
  • pieprz
  • szczypta chilli

Wykonanie

  • Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na odrobinie masła.
  • Do cebuli dodajemy szpinak i dusimy do momentu, aż woda odparuje.
  • Kolejno dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz oraz szczyptę chilli.
  • Ser feta kroimy w kosteczkę, patelnię ze szpinakiem zdejmujemy z gazu i dodajemy do niego ser. Całość mieszamy.
  • Ciasto francuskie rozwijamy na blacie i wycinamy z niego prostokąty. Następnie wykładamy je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
  • Na każdy kawałek ciasta wykładamy porcję farszu.
  • Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy przez około 15 minut.


przekąski z ciasta francuskiego ze szpinakiem


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.