Ciasto kajmakowe bez pieczenia

Ciasto kajmakowe bez pieczenia

Ciasto kajmakowe bez pieczenia to propozycja na przepyszny deser do popołudniowej kawy czy herbaty. Robi się je ekspresowo i jeszcze szybciej znika z talerzy.



Przepis na ciasto kajmakowe bez pieczenia jest bardzo prosty i nie wymaga skomplikowanych składników. Wszystko co jest potrzebne do wykonania tego przepysznego deseru znajdziecie w każdym sklepie spożywczym. Ciasto jest wyraziste w smaku i bardzo efektowne. Gwarantuję, że oczaruje każde podniebienie. Polecam wypróbować przy najbliższej okazji.

CIASTO KAJMAKOWE BEZ PIECZENIA PRZEPIS

Składniki

  • 48 krakersów
  • 500 ml śmietanki kremówki 30%
  • 250 g mascarpone
  • 400 g masy kajmakowej
  • 3 wafelki orzechowe (120 g)
  • 1 śmietan-fix
  • 2 łyżki cukru pudru
  • garść orzeszków ziemnych


Przygotowanie

1. Do miski wlać schłodzoną śmietankę kremówkę, dodać mascarpone oraz cukier puder wymieszany z śmietan-fixem. Całość zmiksować do uzyskania puszystego kremu.

2. Spód formy o wymiarach 20×20 cm wyłożyć krakersami, a na nich rozprowadzić 1/2 masy śmietankowej. Ułożyć kolejną warstwę krakersów.

3. Wafelki orzechowe posiekać na małe kawałeczki i wymieszać z 300 g masy kajmakowej. Masę wyłożyć na krakersy i całość przykryć kolejną warstwą krakersów.

4. Na ciasto wyłożyć pozostałą masę śmietankową i ponownie krakersy.

5. Na krakersach rozprowadzić pozostałą masę kajmakową, wierzch posypać posiekanymi orzeszkami.

6. Ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin do schłodzenia.

Ciasto kajmakowe bez pieczenia przepis
Ciasto kajmakowe


Zapraszamy również do obejrzenia filmiku z przepisem na ciasto kajmakowe bez pieczenia.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.4 / 5. Oddanych głosów: 21

Dodaj komentarz

dziewięć − siedem =