Filet z kurczaka faszerowany pieczarkami i serem

Filet z kurczaka faszerowany pieczarkami i serem

Soczysty filet z kurczaka z aromatycznym farszem pieczarkowo-serowym to super pomysł codzienny obiad. Mięso z kurczaka idealnie komponuje się z pieczarkami, a dodatek sera żółtego jeszcze podkreśla cudowny smak całego dania. 



Filet z kurczaka faszerowany pieczarkami i serem smakuje naprawdę wyśmienicie. Danie jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu i nie wymaga skomplikowanych składników. Faszerowany filet z kurczaka idealnie sprawdzi się jako codzienny obiad, a także jako obiad na święta czy inne okazje! Zapraszam na przepis!

FILET Z KURCZAKA FASZEROWANY PIECZARKAMI – PRZEPIS

Składniki

  • 1 filety z kurczaka
  • 250 g pieczarek
  • 100 g sera żółtego
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka
  • przyprawa gyros


Wykonanie

  • Filety z kurczaka umyć i oczyścić z błonek oraz chrząstek. Każdego fileta rozciąć wzdłuż, tworząc w nim tak zwaną kieszonkę.
  • Całe filety oraz wnętrze kieszonki natrzeć przyprawą gyros, papryką słodką, solą oraz pieprzem.
  • Pieczarki pokroić w drobną kosteczkę. Przełożyć na patelnię z odrobiną masła i podsmażyć. Pod koniec doprawić solą oraz pieprzem.
  • Ser żółty zetrzeć na tarce, dodać di pieczarek i wymieszać. Pieczarkowy farsz umieścić w kieszonkach fileta z kurczaka, delikatnie ugnieść. Kieszonki spiąć wykałaczkami.


Filet z kurczaka faszerowany pieczarkami i serem przepis
Przepis na filet z kurczaka faszerowany pieczarkami i serem
Filet z kurczaka nadziewany pieczarkami i serem
  • Nadziane filety umieścić w naczyniu żaroodpornym. Piec pod przykryciem w 200 stopniach przez 60-80 minut. Czas pieczenia zależy od wielkości filetów.


Faszerowany filet z kurczaka z pieczarkami i serem
Filet z kurczaka faszerowany pieczarkami i serem


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 3 / 5. Oddanych głosów: 2

Dodaj komentarz

11 − 11 =