Imprezowe krakerski to świetna przekąska, którą można przygotować w mgnieniu oka. Takie szybkie przekąski to świetny pomysł na domowe imprezy, rodzinne spotkania a także na kolację we dwoje.
Przepis na imprezowe krakersiki jest banalnie prosty a sama przekąska szybka i łatwa do zrobienia. Wystarczy nam dosłownie 10 minut i będą gotowe.
Najlepiej podawać je na świeżo, by krakersy zachowały swoją chrupkość i nie namokły od pasty. Ale powiem Wam, że u nas nie zdążyły, bo zaraz zostały zjedzone, więc bez obaw 🙂
IMPREZOWE KRAKERSIKI – PRZEPIS
Składniki
- pęczek rzodkiewki
- 100 g żółtego sera
- 3 jajka
- 2 łyżki majonezu
- pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz
- 1 paczka słonych krakersów
Wykonanie
- Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
- Ser żółty oraz rzodkiewkę również ścieramy na tarce.
- Szczypiorek drobno siekamy.
- Wszystkie składniki umieszczamy w misce, dodajemy majonez, całość doprawiamy solą oraz pieprzem, mieszamy.
- Gotową pastę wykładamy na krakersy. Najlepiej serwować je na świeżo, wówczas krakersy zachowują swoją chrupkość.