Imprezowe krakersiki

Imprezowe krakerski to świetna przekąska, którą można przygotować w mgnieniu oka.  Takie szybkie przekąski to świetny pomysł na domowe imprezy, rodzinne spotkania a także na kolację we dwoje. 



Przepis na imprezowe krakersiki jest banalnie prosty a sama przekąska szybka i łatwa do zrobienia. Wystarczy nam dosłownie 10 minut i będą gotowe.

Najlepiej podawać je na świeżo, by krakersy zachowały swoją chrupkość i nie namokły od pasty. Ale powiem Wam, że u nas nie zdążyły, bo zaraz zostały zjedzone, więc bez obaw 🙂

IMPREZOWE KRAKERSIKI – PRZEPIS


Składniki

  • pęczek rzodkiewki
  • 100 g żółtego sera
  • 3 jajka
  • 2 łyżki majonezu
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz
  • 1 paczka słonych krakersów


Wykonanie

  • Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • Ser żółty oraz rzodkiewkę również ścieramy na tarce. 
  • Szczypiorek drobno siekamy.
  • Wszystkie składniki umieszczamy w misce, dodajemy majonez, całość doprawiamy solą oraz pieprzem, mieszamy. 
  • Gotową pastę wykładamy na krakersy. Najlepiej serwować je na świeżo, wówczas krakersy zachowują swoją chrupkość. 




Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

5 − pięć =