Pasta kanapkowa to świetny dodatek do świeżego pieczywa i nie tylko. Można je przygotować z najróżniejszych składników, w różnych połączeniach i o różnych smakach.
Przepisów na pasty kanapkowe na moim blogu znajdziecie już wiele. Wszystko dlatego, że bardzo je lubimy i często goszczą w naszym domu. Polecam Wam szczególnie:
- Pasta kanapkowa z suszonych pomidorów
- Pasta kanapkowa ze świeżego ogórka
- Pasta kanapkowa z papryki
- Zielona pasta kanapkowa
- Pasta kanapkowa z selera naciowego
Tym razem w naszym domu zagościła pasta kanapkowa z pora. Składa się z 4 głównych składników i dwóch prostych przypraw pieprzu i soli. Jestem pewna, że takie połączenia Wam posmakuje. Zapraszam na przepis!
PASTA KANAPKOWA Z PORA – PRZEPIS
Liczba porcji: 2 | Czas przygotowania: 10 minut | Poziom trudności: Łatwy
Składniki
- 3 jajka
- 1/2 pora
- 100 g żółtego sera
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i ścieramy na tarce.
- Pora myjemy i kroimy w półkrążki.
- Żółty ser ścieramy na tarce.
- Do miseczki przekładamy starte na tarce jajka, ser żółty oraz pora. Dodajemy jogurt naturalny, sól oraz pieprz. Całość dokładnie mieszamy.
- Pastę serwujemy ze świeżym pieczywem.