Pasta kanapkowa ze świeżego ogórka

Pasta kanapkowa ze świeżego ogórka

Pasta kanapkowa ze świeżym ogórkiem to świetny dodatek do kanapek. Z pewnością urozmaici każde śniadanie czy kolację. 



Domowa pasta kanapkowa z ogórkiem jest bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu. Do zrobienia pasty potrzeba nam tylko kilku prostych składników, którymi są oczywiście ogórki, jajka, serek śmietankowy i świeży szczypiorek. Pasta jest bardzo delikatna w smaku, kremowa i pięknie pachnie. Wszystko dzięki zawartości ogórka i szczypiorku. 

Poniżej przygotowałam dla Was przepis na pyszną pastę kanapkową ze świeżym ogórkiem i szczypiorkiem. Jestem pewna, że zachwyci Was swoim smakiem i prostotą wykonania. Zapraszam na przepis!

PRZEPIS NA PASTĘ KANAPKOWĄ ZE ŚWIEŻYM OGÓRKIEM

Liczba porcji: 2+ | Czas przygotowania: 10 minut | Poziom trudności: Łatwy

Składniki

  • 2 ogórki gruntowe
  • 2 jajka
  • 1 serek śmietankowy typu Almette
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Wykonanie

  • Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • Ogórki obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • Szczypiorek drobno siekamy.
  • Do miski przekładamy jajka, ogórki, szczypiorek oraz serek śmietankowy, całość doprawiamy solą oraz pieprzem, mieszamy.


Pasta kanapkowa ze świeżego ogórka przepis
Pasta kanapkowa ze świeżego ogórka przepis
Pasta kanapkowa ze świeżego ogórka przepis


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 3

Dodaj komentarz

11 + piętnaście =