Pasta kanapkowa z pora

Pasta kanapkowa z pora

Pasta kanapkowa to świetny dodatek do świeżego pieczywa i nie tylko. Można je przygotować z najróżniejszych składników, w różnych połączeniach i o różnych smakach.



Przepisów na pasty kanapkowe na moim blogu znajdziecie już wiele. Wszystko dlatego, że bardzo je lubimy i często goszczą w naszym domu. Polecam Wam szczególnie:

Tym razem w naszym domu zagościła pasta kanapkowa z pora. Składa się z 4 głównych składników – dwóch prostych przypraw pieprzu i soli. Jestem pewna, że takie połączenia Wam posmakuje. Zapraszam na przepis!

PASTA KANAPKOWA Z PORA – PRZEPIS


Liczba porcji: 2 | Czas przygotowania: 10 minut | Poziom trudności: Łatwy

Składniki

  • 3 jajka
  • 1/2 pora
  • 100 g żółtego sera
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz


Wykonanie

  • Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i ścieramy na tarce.
  • Pora myjemy i kroimy w półkrążki.
  • Żółty ser ścieramy na tarce.
  • Do miseczki przekładamy starte na tarce jajka, ser żółty oraz pora. Dodajemy jogurt naturalny, sól oraz pieprz. Całość dokładnie mieszamy.
  • Pastę serwujemy ze świeżym pieczywem. 


Pasta kanapkowa z pora przepis
Pasta kanapkowa z pora przepis
Pasta kanapkowa z pora przepis


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.