Twarogowa pasta z awokado to świetna propozycja na śniadanie i kolację. Składa się z 3 prostych składników, takich jak awokado, jajka oraz twaróg. Robi się ją naprawdę bardzo szybko, a smakuje rewelacyjnie. Cudowny smak paście nadaje szczypiorek oraz proste i klasyczne przyprawy, takie jak sól oraz pieprz.
Taka pasta twarogowa bardzo dobrze smakuje ze świeżym pieczywem, na waflach ryżowych czy na krakersach. Można z jej dodatkiem przygotować także smaczne przekąski w postaci mini kanapeczek na bagietce czy też krakersach. Gorąco zachęcam Was do wypróbowania przepisu.
PASTA TWAROGOWA Z AWOKADO
Liczba porcji: 2+ | Czas przygotowania: 10 minut | Poziom trudności: Łatwy
Składniki
- 4 jajka
- 1 dojrzałe awokado
- 100 g twarogu
- 3 łyżki szczypiorku
- sól
- pieprz
- szczypta chilli
Wykonanie
- Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki i pokroić w drobną kosteczkę.
- Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę i wydrążamy miąższ. Kroimy w kosteczkę.
- Szczypiorek drobno siekamy.
- Do miski przekładamy pokrojone jajka, awokado, twaróg oraz posiekany szczypiorek. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku pieprzem oraz solą. Jeśli lubicie pikantne smaku można dodać szczyptę chilli.