Pasta twarogowa z awokado

Twarogowa pasta z awokado to świetna propozycja na śniadanie i kolację. Składa się z 3 prostych składników, takich jak awokado, jajka oraz twaróg. Robi się ją naprawdę bardzo szybko, a smakuje rewelacyjnie. Cudowny smak paście nadaje szczypiorek oraz proste i klasyczne przyprawy, takie jak sól oraz pieprz.



Taka pasta twarogowa bardzo dobrze smakuje ze świeżym pieczywem, na waflach ryżowych czy na krakersach. Można z jej dodatkiem przygotować także smaczne przekąski w postaci mini kanapeczek na bagietce czy też krakersach. Gorąco zachęcam Was do wypróbowania przepisu.

PASTA TWAROGOWA Z AWOKADO


Liczba porcji: 2+ | Czas przygotowania: 10 minut | Poziom trudności: Łatwy

Składniki

  • 4 jajka
  • 1 dojrzałe awokado
  • 100 g twarogu
  • 3 łyżki szczypiorku
  • sól
  • pieprz
  • szczypta chilli


Wykonanie

  • Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki i pokroić w drobną kosteczkę.
  • Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę i wydrążamy miąższ. Kroimy w kosteczkę.
  • Szczypiorek drobno siekamy.
  • Do miski przekładamy pokrojone jajka, awokado, twaróg oraz posiekany szczypiorek. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku pieprzem oraz solą. Jeśli lubicie pikantne smaku można dodać szczyptę chilli.




Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.