Pasta z Tuńczyka Jajek i Sera Białego



Zobaczcie jak w zaledwie 15 minut, powstaje przepyszna pasta z tuńczyka jajek i twarogu. Idealna do kanapek, tortilli, jako przekąska, a także na śniadanie czy kolację.

Jak zrobić pastę z tuńczyka?

Okazuje się, że bardzo łatwo! Wystarczy puszka tuńczyka, kilka jajek, twaróg i pyszna pasta z tuńczyka gotowa. Do tego posiekana cebulka, jogurt naturalny i przyprawy. Przepis jest banalny prawda?

Oczywiście możemy go w dowolny sposób urozmaicać i modyfikować wedle swojego smaku. A tymczasem zostawiam Was z naszym ulubionym przepisem na pyszną pastę z tuńczykiem, jajkiem i serem białym.



PRZEPIS NA PASTĘ Z TUŃCZYKIEM JAJKIEM I TWAROGIEM

Składniki:

  • 1 opakowanie tuńczyka w sosie własnym
  • 3 jajka
  • 100 g twarogu
  • 1 czerwona cebulka
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • Pieprz
  • Sól

Przygotowanie

  • Tuńczyka odcedzić i przełożyć do miski.
  • Jajka ugotować na twardo i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.


  • Cebulę pokroić w drobną kostkę.
  • Wszystkie składniki umieścić w misce z tuńczykiem i wymieszać. Doprawić pieprzem i solą do smaku.
  • Podawać ze świeżym pieczywem.




Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 3 / 5. Oddanych głosów: 2

3 komentarze

Dodaj komentarz

osiem − 3 =