Pasta z Tuńczyka



Pasta z tuńczyka to idealny pomysł na smaczne i syte śniadanie czy też kolację. Przygotowanie pasty z tuńczyka zajmuje zaledwie 10 minut. Możemy ją przygotować ze składników, które każdy z Was posiada w swojej lodówce. Potrzebne nam będą tuńczyk w sosie własnym, jajka, ogórek korniszony i cebula.

Domowe pasty kanapkowe pojawiają się w naszym domu bardzo często. Pasta z tuńczykiem to jedna z naszych ulubionych. Przygotowuję ją zazwyczaj na kolację. Z dodatkiem świeżego pieczywa i kakao smakuje rewelacyjnie!

Pasta z tuńczyka może także posłużyć jako farsz do wypełniania jajek, czy muszli makaronowych. Świetnie smakuje również jako dip do różnego rodzaju przekąsek np. do krakersów.

Zapraszam serdecznie do wypróbowania mojego przepisu na pyszną pastę kanapkową z tuńczyka. Na pewno posmakuje każdemu z Was! Smacznego!

PRZEPIS NA PASTĘ Z TUŃCZYKA



Składniki

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 3 jajka
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  • Jajka gotujemy na twardo i ścieramy na tarce.
  • Ogórki i cebulę kroimy w drobną kosteczkę.
  • Tuńczyka odsączamy z zalewy.
  • Wszystkie składniki łączymy w miseczce, doprawiamy pieprzem i solą do smaku.
  • Podajemy ze świeżym pieczywem.




Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.