Pasta z wędzonego łososia

Pasta z wędzonego łososia

Pasta z wędzonego łososia to bardzo smaczny dodatek do chleba, a także świetna baza do wielu smacznych przekąsek czy przystawek. Jest bardzo zdrowa, łatwa w przygotowaniu i co najważniejsze, cudowna w smaku!



Pasta kanapkowa a’la tatar, bo tak również możemy ją nazwać, w swoim składzie zawiera produkty, z których przygotować można tradycyjnego tatara z łososia. Ja jednak wymieszałam wszystkie składniki i nałożyłam je na kanapki i wyszło pysznie. Taka pasta również fajnie prezentuje się na słonych krakersach czy podpieczonej bagietce.

Poniżej znajdziecie dokładną listę składników oraz instrukcję przygotowania pasty z łososia. Jak sami zobaczycie, można ją przyszykować w dosłownie 10 minut! A w smaku – rewelacja!

PASTA Z WĘDZONEGO ŁOSOSIA – PRZEPIS

Składniki

  • 150 łososia wędzonego na zimno
  • 2 ogórki konserwowe
  • 4 pieczarki marynowane
  • 2 kawałki papryki marynowanej
  • 1/2 cebuli czerwonej
  • 1 łyżeczka majonezu
  • pieprz


Wykonanie

  • Łososia drobno siekamy ostrym nożem.
  • Ogórki konserwowe, paprykę marynowaną oraz czerwoną cebulę kroimy w drobną kosteczkę.
  • Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy majonez, szczyptę pieprzu, mieszamy.
  • Pastę serwujemy ze świeżym pieczywem.


Pasta z wędzonego łososia
Pasta z wędzonego łososia


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

pięć × trzy =