Kruszonka



Kruszonka to świetny dodatek do wielu ciast, wypieków drożdżowych, czy deserów. Kruszonka to nic innego jak grudki ciasta, o różnych wymiarach, które po upieczeniu smakują naprawdę świetnie. Można ją przygotować w bardzo łatwy sposób, a potrafi odmienić smak każdego wypieku.

Do przygotowania kruszonki potrzebujemy kilku podstawowych składników, takich jak masło, mąka oraz cukier. Ważny jest fakt, aby postawić na dobrej jakości masło i w żadnym wypadku nie zastępować go margaryną. To właśnie masło nadaje kruszonce cudownego, maślanego smaku.

Zapraszam do zapoznania się z prostych przepisem na domową kruszonkę. Trzymając się proporcji, z pewnością wyjdzie Wam idealna.

PRZEPIS NA KRUSZONKĘ



Składniki

  • 150 g mąki
  • 100 g cukru
  • 100 g masła

Wykonanie

  • Mąkę przesiewamy, by pozbyć się zbędnych grudek. Następnie dodajemy do niej cukier.
  • Masło kroimy w kostkę i dodajemy do pozostałych składników.
  • Wszystkie składniki na kruszonkę mieszamy, najlepiej rękami, rozcierając składniki między palcami.




Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.