Roladki drobiowe z porem i serkiem topionym

Roladki drobiowe z porem i serkiem topionym


Roladki drobiowe to świetny pomysł na szybki i smaczny obiad. Będą idealną alternatywą dla tradycyjnych filetów w panierce, które przygotowywane zbyt często po prostu nam się przejadają.

Roladki z porem i serkiem topionym, które zaprezentuję Wam w dzisiejszym wpisie są soczyste, aromatyczne i delikatne. Składniki świetnie ze sobą współgrają. Serek pod wpływem temperatury topi się, dzięki czemu roladki są wewnątrz bardzo soczyste.

Zapraszam serdecznie do zapoznania się z przepisem na pyszne roladki drobiowe z porem i serkiem topionym. Idealnie pomysł na obiad dla całej rodziny, który z pewnością zachwyci podniebienie każdego z Was.

PRZEPIS NA ROLADKI DROBIOWE Z POREM I SERKIEM TOPIONYM



Składniki

  • 500 g fileta z kurczaka
  • 1 mały por
  • serek topiony (trójkąty)
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • przyprawa do kurczaka
  • sól
  • pieprz

Wykonanie

  • Fileta z kurczaka umyć i podzielić na części. Następnie rozbić jak na tradycyjne kotlety. Doprawić z obu stron solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka.
  • Pora pokroić w półkrążki.
  • Na każdym kotleciku położyć odrobinę pora oraz kawałek serka topionego. Najlepiej sprawdzą się tutaj trójkąty. Na każdy kawałek mięsa wykładamy jeden trójkąt.
  • Następnie, po nałożeniu sera i pora zwijamy każdy kotlecik w roladkę.
  • Na dwóch osobnych talerzach wykładamy bułkę tartą i jajka.
  • Każdą roladkę panierujemy w roztrzepanym jajku i kolejno w bułce tartej.
  • Gotowe roladki wykładamy na rozgrzaną z olejem patelnię i smażymy na złoty kolor z każdej strony.


Roladki z porem i serkiem topionym
Przepis na roladki z porem i serkiem topionym
Roladki z kurczaka z porem i serkiem topionym


Roladki drobiowe z porem i serkiem topionym

Przepis na roladki drobiowe z porem i serkiem topionym jest bardzo prosty. Początkowo postępujemy tak samo, jak w przypadku przygotowywania tradycyjnych kotletów. Na roztłuczone kawałki mięsa wykładamy odrobinę pokrojonego pora, kawałek serka topionego a całość zwijamy w roladkę. Następnie panierujemy i smażymy na złoty kolor.

Tak przygotowane roladki nadziewane idealnie sprawdzą się na obiad, ale także na różnego rodzaju imprezach. Przygotowane roladki możemy pokroić na mniejsze kawałki i zaserwować w formie przekąski.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

5 komentarze

    • Bardzo lubię chrupkość pora, więc nie przelewam go wrzątkiem, ale oczywiście można to zrobić 🙂

Dodaj komentarz

7 − sześć =