Królowa przyjęć i imprez domowych. Sałatka warstwowa doskonale sprawdzi się także na święta. Ładnie prezentuje się w salaterce, ponieważ widać wszystkie jej warstwy (składniki).
Dzisiejsza sałatka warstwowa z rzodkiewką będzie idealną propozycją na Wielkanoc. Jest kolorowa, smaczna i bardzo prosta w przygotowaniu. Składa się jedynie z 4 głównych składników + sos na bazie jogurtu i majonezu. Ta sałatka z rzodkiewką będzie pięknie prezentować się na świątecznym stole nie tylko jako przekąska, ale również jako dekoracja. Zapraszam do wypróbowania przepisu!
SAŁATKA WARSTWOWA Z RZODKIEWKĄ – PRZEPIS
Składniki
- 5 jajek
- pęczek rzodkiewki
- 200 g sera żółtego
- biała część pora
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka majonezu
- sól
- pieprz
- posiekany szczypiorek do dekoracji
Przygotowanie
- Jajka gotujemy na twardo, obieramy i ścieramy na tarce.
- Rzodkiewkę oraz ser żółty również ścieramy na tarce.
- Pora kroimy w półkrążki.
- Majonez łączymy z jogurtem naturalnym, solą oraz pieprzem.
Składniki układamy w salaterce warstwowo:
- jajka
- sos
- por
- ser żółty
- rzodkiewka
- szczypiorek
Dodatkowo przygotowałam dla Was również filmik instruktażowy, w którym zobaczycie cały etap jak przygotować sałatkę warstwową z rzodkiewką.