Sałatka warstwowa z rzodkiewką

sałatka warstwowa z rzodkiewką

Królowa przyjęć i imprez domowych. Sałatka warstwowa doskonale sprawdzi się także na święta. Ładnie prezentuje się w salaterce, ponieważ widać wszystkie jej warstwy (składniki).



Dzisiejsza sałatka warstwowa z rzodkiewką będzie idealną propozycją na Wielkanoc. Jest kolorowa, smaczna i bardzo prosta w przygotowaniu. Składa się jedynie z 4 głównych składników + sos na bazie jogurtu i majonezu. Ta sałatka z rzodkiewką będzie pięknie prezentować się na świątecznym stole nie tylko jako przekąska, ale również jako dekoracja. Zapraszam do wypróbowania przepisu!

SAŁATKA WARSTWOWA Z RZODKIEWKĄ – PRZEPIS

Składniki

  • 5 jajek
  • pęczek rzodkiewki
  • 200 g sera żółtego
  • biała część pora
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • sól
  • pieprz
  • posiekany szczypiorek do dekoracji


Przygotowanie

  • Jajka gotujemy na twardo, obieramy i ścieramy na tarce.
  • Rzodkiewkę oraz ser żółty również ścieramy na tarce.
  • Pora kroimy w półkrążki.
  • Majonez łączymy z jogurtem naturalnym, solą oraz pieprzem.

Składniki układamy w salaterce warstwowo:

  • jajka
  • sos
  • por
  • ser żółty
  • rzodkiewka
  • szczypiorek


sałatka warstwowa
sałatka z rzodkiewką


Dodatkowo przygotowałam dla Was również filmik instruktażowy, w którym zobaczycie cały etap jak przygotować sałatkę warstwową z rzodkiewką.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.3 / 5. Oddanych głosów: 14

Dodaj komentarz

15 + 11 =