Sałatka wypasiona to kolejna smaczna przekąska, którą chciałabym Wam polecić. Składa się z prostych składników, które połączone ze sobą smakują wyśmienicie. Chrupiąca papryka i ogórek z delikatnością jajka i tuńczyka komponuje się idealnie. Do tego delikatny i lekki sosik na bazie jogurtu naturalnego, który łączy wszystkie składniki.
Sałatka wypasiona jest pełna smaku i składa się z prostych składników. Idealnie sprawdzi się na każdą okazję, a także na kolację czy posiłek do pracy. Dzięki zawartości jajek i tuńczyka jest bardzo sycąca i bogata w białko. Smaczna, zdrowa i łatwa do zrobienia. Zapraszam na przepis!
SAŁATKA WYPASIONA – PRZEPIS
Składniki
- 1 tuńczyk w sosie własnym
- 1 mała papryka czerwona
- 4 jajka
- 4 ogórki konserwowe
- 1/2 puszki kukurydzy
- 1 łyżka majonezu
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i kroimy w kosteczkę.
- Tuńczyka oraz kukurydzę odsączamy z zalewy.
- Paprykę czerwoną oraz ogórki konserwowe kroimy w kosteczkę.
- Szczypiorek drobno siekamy.
- Jogurt naturalny mieszamy z majonezem, solą oraz pieprzem.
- Wszystkie składniki umieszczamy w misce, dodajemy przygotowany sos, mieszamy.