Ślimaczki z Ciasta Francuskiego z Salami i Serem Żółtym



Z pewnością zgodzicie się ze stwierdzeniem, że wynalazca gotowego ciasta francuskiego zasługuje na duże brawa. Dzięki niemu w szybki i łatwy sposób możemy wykonać smaczne dania i przekąski, ponieważ jak za pewne wiecie, przygotowanie ciasta francuskiego jest dosyć czasochłonne.

Tym razem mam dla Was przepis na pyszne ślimaczki z ciasta francuskiego, które zazwyczaj przygotowuję, kiedy szykuje się rodzinna impreza czy spotkanie z przyjaciółmi.

Domowe ślimaczki z ciasta francuskiego z salami i serem żółtym to smaczna i bardzo szybka w przygotowaniu przekąska. Będzie idealnym wyborem na różnego rodzaju domówki, imprezy, ale także możemy ją zabrać ze sobą do pracy.

Przekąskę tą możecie wykonać z gotowego ciasta francuskiego lub sami przygotować domowe ciasto francuskie. Tym razem poszłam na łatwiznę i kupiłam gotowe ciasto 😉

Składniki:

  • gotowe ciasto francuskie
  • ketchup
  • ok. 6 plasterków salami
  • ok. 6 plasterków sera żółtego


Przygotowanie:

  • Rozwijamy ciasto francuskie i smarujemy je ketchupem.
  • Następnie układamy na nim ser oraz salami.
  • Ciasto zwijamy ciasto w rulonik i wstawiamy do zamrażalnika na ok. 20 minut. Schłodzone ciasto będzie się łatwiej kroiło.
  • Po upływie czasu wyciągamy naszą roladę i kroimy nożem na grubość ok. 2 cm.
  • Ślimaczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez ok. 25 min.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

cztery − 3 =