Ciasto Snickers Bez Pieczenia



Ciasta bez pieczenia to świetny sposób na smaczny deser bez użycia piekarnika. Zwłaszcza dla osób, które nie należą do miłośników pieczenia, lub nie mają piekarnika. Jedynym minusem tego ciasta, jest to, że po jego przygotowaniu musimy go odstawić do lodówki na kilka godzin, aby odpowiednio stężało. Po upływie czasu możemy zachwycać się jego cudownym smakiem, który jest nie do opisania.

Ciasta bez pieczenia cechuje to, że z kilku prostych składników, bez użycia piekarnika, możemy wyczarować coś niezwykle smacznego. Idealnie sprawdzą się jako dodatek do kawy, a także słodka przekąska dla dzieci.

Ciasto snickers bez pieczenia to jeden z najsmaczniejszych i najszybszych w przygotowaniu deserów. Najważniejsze składniki to oczywiście masa krówkowa i orzechy, bo głównie z takimi smakami kojarzy nam się baton snickers, od którego wywozi się to ciasto.

Ciasto snickers bez pieczenia możemy przygotować na święta, jako poczęstunek w przypadku wizyty znajomych a także bez okazji, kiedy najdzie nas ochota na małe co nie co.



PRZEPIS NA CIASTO SNICKERS BEZ PIECZENIA

Składniki:

*forma 24×21

  • 650 g herbatników czekoladowych
  • 150 g masła
  • 700 ml mleka
  • 2 łyżki cukru
  • 400 g masy krówkowej
  • 2 budynie śmietankowe
  • 150 g orzeszków ziemnych solonych

Polewa:

  • 100 g czekolady
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 2 łyżki masła
  • 3 łyżki mleka


Przygotowanie:

  • Formę wyłożyć folią spożywczą, tak aby nachodziła na boki. Następnie wyłożyć pierwszą warstwę herbatników.
  • Budynie rozpuścić w 200 ml mleka a pozostałe mleko zagotować z dodatkiem cukru. Po zagotowaniu mleka wlać mieszankę i zagotować budyń.
  • Do budyniu dodać masło i mieszać do momentu uzyskania jednolitej masy. Możemy zrobić to przy użyciu miksera, na wolnych obrotach.
  • Połowę masy rozsmarować na herbatnikach i przykryć drugą warstwą herbatników.
  • Masę krówkową wymieszać z orzeszkami. Masę możemy wstawić do naczynia z gorąco wodą, aby stała się rzadsza. Wówczas będzie się łatwiej rozsmarowywała.
  • Połowę masy rozsmarować na herbatnikach i przykryć kolejną warstwą herbatników.
  • Na herbatnikach rozsmarować drugą część masy budyniowej i przykryć herbatnikami.
  • Kolejno rozsmarować na herbatnikach masę krówkową i przykryć herbatnikami.
  • Czekoladę połamać na kawałki i rozpuścić z dodatkiem pozostałych składników w misce na garnku z wrzącą wodą. Polewę mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.
  • Wierzchnią warstwę herbatników polać polewą czekoladową.




Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

15 + dziewiętnaście =